dinsdag 13 december 2016

Werken met boeken in de klas


Een boeiende les rond een boek geven?
op www.jeugdboekenmaand.be vind je vanaf januari 2017 een handleiding met een heleboel methodieken en tools om op een fijne en verrassende manier aan de slag te gaan met boeken.
Gratis te downloaden.

Iedereen Leest werkte dit jaar een educatieve handleiding 'Hoe werken met boeken in de klas' uit, voor leerkrachten lager en secundair onderwijs (eerste graad). 
Je vindt er een heleboel methodieken en tools om zonder al te veel voorbereiding met boeken aan de slag te gaan in de klas. Het zijn werkvormen en didactieken die je op bijna elke tekst kan toepassen. Er zijn al heel wat websites waar je concrete opdrachten vindt rond een specifiek boek. Achteraan in de handleiding vind je een overzicht van handige educatieve links.

De mogelijkheden van deze handleiding zijn ruimer: je kiest er één uit die op dat moment in je les past en past hem toe op het boek/de boeken die je wil gebruiken. Op die manier kan je algemene werkvormen makkelijk naar je hand kan zetten en eens je begrijpt hoe ze werken kan je ze telkens opnieuw inzetten bij verschillende boeken en voor verschillende vakken.

Voorlopig nog niet online maar voor de kerstvakantie te downloaden!