dinsdag 28 april 2015

NIEUW: spel rond het thema WOII


Het levensverhaal van Anne Frank is een waardevolle ingang op de geschiedenis van de Jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog. Maar het blijft één verhaal en één perspectief. Met behulp van Zes kinderen in de Oorlog ontdekken leerlingen zes andere perspectieven. Op basis van concrete bronnen (teksten uit dagboeken, historische foto’s, afbeeldingen van objecten) komen zij steeds meer te weten over ‘hun’ personage. Door middel van deze spannende zoektocht krijgen de leerlingen met behulp van de bronnenkaartjes ook basiskennis over de belangrijkste gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog.

De speldoos bevat zes speelborden met ieder 30 bronkaartjes, zodat het in kleine(re) groepen gespeeld kan worden.

Het spel Zes kinderen in de Oorlog is een unieke historische ontdekkingstocht voor leerlingen. Met behulp van de 30 bronkaartjes gaan de leerlingen de verhalen van een zestal oorlogskinderen compleet maken. Door middel van deze zoektocht doen de leerlingen ook basiskennis op over de belangrijkste gebeurtenissen van de Jodenvervolging en de Tweede Wereldoorlog. Als alle 30 kaartjes op de juiste plek liggen, wordt de oplossing in een handomdraai zichtbaar.
Er is een handleiding voor leerkrachten met een uitgebreide instructie, tips om te variëren en verhalen over de zes oorlogskinderen. 
Voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

De speldoos bevat ook 25 Anne Frank krantjes.

Meer info:
Hier kan je de handleiding nalezen.
En het verhaal van de zes kinderen.