woensdag 8 februari 2012

Wedstrijd "de mooiste dierenleestuin"

Lieve kinderen,

Zoals jullie misschien wel weten, wonen er in de bib dieren. Heel  veel  dieren.
Je kan het zo gek niet bedenken of er woont er wel eentje op  één of andere boekenplank. Huisdieren, boerderijdieren, wilde  dieren, dieren met een st@@rt(je), dikbillen, langnekken, boomklimmers en slaapkoppen   allemaal hebben ze hun eigen plekje.

Van aap tot zwaan, van mug tot olifant, allemaal vinden ze het fijn om in de bib te wonen.
Af en toe belanden ze in een boekentas en mogen ze een uitstapje maken. Naar een grote  villa of een leuk huisje dicht bij het bos of naar een klas vol kinderen. En soms gaan ze zelfs op reis, naar zee of naar de bergen.  Best cool toch?

Maar toch hebben ze allemaal een droom.  Ze wonen al zo lang samen  in de bib en eigenlijk hebben ze elkaar nog nooit écht kunnen ontmoeten. Daarom dromen ze van een grote tuin, een echte dieren(lees)tuin waar ze kunnen samenkomen om  elkaar beter te  leren kennen en samen plezier te maken.

Zouden jullie hen daarbij willen helpen?
Jullie hebben vast wel een lievelingsboekendier.  Een echte schattigaard waar iedereen (van de klas) dol op is.
Welnu, breng het beest(je )tot leven!  Zo kan het even zijn boek verlaten en de échte wereld induiken. Breng het daarna naar de bib en geef het een plaatsje tussen de andere lievelings(boeken)dieren. En zo bouw je mee aan de mooiste dieren(lees)tuin ooit!  (vergeet ook niet om een copie van de boekcover en je contactgegevens mee te brengen met je knutselwerk).

In alle bibliotheken van de Leesdijk (Berlare, Buggenhout,Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen en Zele ), gaan de kinderen aan de slag om  de boekendieren tot leven te laten komen. Eens de dieren hun plekje hebben gekregen, kunnen alle bibbezoekers kennis maken met jullie kunstwerken.   Ga gerust ook eens in de andere bibliotheken kijken naar de dieren(lees)tuin.

Voor inspiratie kan je surfen naar www.jeugdboekenweek.be/2012/boekentips.html

Misschien hangt er wel een beestig leuke prijs aan vast?


We wensen jullie veel plezier !

Groetjes vanuit de bib

PRINTVERSIE