woensdag 8 februari 2012

JEUGDBOEKENWEEK 2012

Beste leerkracht, directie, dierenvriend, …

Dit jaar nodigen we jullie uit om met je klas deel te nemen aan een ‘beestige’ wedstrijd:
“de mooiste dierenleestuin”

Een dierentuin in de bib? Jazeker, we maken van de bib een echte dierenLEEStuin!
Het is de bedoeling dat jullie vertrekken vanuit één bepaald boek.  Boekentips (en nog veel meer info over de jeugdboekenweek) kan je vinden op www.jeugdboekenweek.be.
Elk kind individueel kan iets ontwerpen of je kan samen met de klas 1 groot klassikaal knutselwerk maken.  Voor de wedstrijd kan er echter per klas maar 1 werkje ingediend worden waarop kan gestemd worden.  Uiteraard mag ieder kind zijn dier afgeven in de bib.  Wij zorgen ervoor dat ze allemaal tentoon gesteld worden in onze bib en zo maken we dus samen een grote DIERENLEESTUIN van de bib!!
In de bib zijn er stembriefjes beschikbaar.  Kinderen mogen met hun ouders, grootouders, vrienden, vriendinnen, … langskomen en op hun favoriete dier stemmen.

Voor alle kinderen die deelnemen is er een leuk gadget voorzien.  Maar daarnaast zijn er ook enkele mooie hoofdprijzen (zowel individueel als klassikaal) te winnen.
Alle werkjes voor de wedstrijd moeten ten laatste op 16 maart binnengebracht worden in de bib.

Dit jaar kunnen jullie met je klas opnieuw deelnemen aan het jeugdboekenweekspel. (enkel in de hoofdbib)
Voor de kleuters en eerste graad is er het boekenrupsspel.
Met de tweede en derde graad spelen we het bizarre-beestige boekenspel.
Wil je met je klas dit spel komen spelen dan vragen we je om vooraf een moment af te spreken. 
Je mag hiervoor een mailtje sturen naar ilse.achtergael@buggenhout.be.

Daarnaast verwachten we jullie natuurlijk ook op de activiteiten waarvoor jullie al vroeger konden inschrijven: auteurslezingen, voorleesmomenten, bibbezoeken, …

Tijdens de jeugdboekenweek zijn er nog verschillende andere activiteiten: de baby’s komen dit jaar uitgebreid aan bod tijdens de” babymassage” of de workshop “muziek met je baby”.  Er is een workshop voor kinderen van 5 tot 10 jaar met illustrator Carll Cneut.
Op 24 maart sluiten we de jeugdboekenweek feestelijk af tijdens het slotfeest.  Tijdens deze zaterdagvoormiddag worden alle kinderen uitgenodigd op ons geweldig dierenbal.  De winnaars van de wedstrijd worden dan bekend gemaakt en kinderen kunnen zich laten schminken in hun lievelingsdier.

Kortom, er valt wel altijd iets te beleven in de bib!